Eğitim Sitesi

İğne deliği fotoğraf makinesi Nedir? İğne deliği fotoğraf makinesi Hakkında Kısaca Bilgi

İğne deliği fotoğraf makinesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak İğne deliği fotoğraf makinesi:

Dört tarafı kapalı, içine ışık sızdırmayan, objektif yerine iğne deliği olan fotoğraf makinesi. İğne deliğinden giren ışık kutu içinde deliğin tam karşısında görüntü oluşturur. Görüntünün oluştuğu yere duyarlı malzeme konularak fotoğraf çekilir; pin hole fotoğraf makinesi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Foto-Piksel: Görüntü sensörlerinde bulunan ışığa duyarlı fotonları tanımlar. Farlı isimler altında da anılırlar. Foto piksel ifadesi ile anlatılmak istenen, ışığın gelmesiyle elektriksel olarak yüklenen hücrelerdir. Bu ifadedeki "foto" kelimesi "foton" manasındadır.

    Görüş Açısı: 1- Bir objektifin pozlama yaptığı ortamdaki alanın büyüklüğünü simgeler. Bu alan, çekim yapılan nesnenin objektife olan uzaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte aynı zamanda kullanılan lense de bağlıdır. Zoom yapılınca görüş açısı daralır. 2- Bir objektifin film üzerine düşürdüğü görüntünün kullanılabilir bölümünü "görebilen" geniş görüş açısı.

    Keskinleştirme Filtresi (Unsharp Mask): Dijital görüntü programlarında kullanılan bu özellik görüntünün dijital hale dönüşürken kaybolan keskinliğinin yeniden orijinal haline gelmesine yardımcı olur ancak net olmayan bir fotoğrafın net olmasını sağlamaz.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü