Eğitim Sitesi

İftira Nedir? İftira Hakkında Kısaca Bilgi

İftira Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İftira:

Bir kimseye kasıtlı ve asılsız suç yükleme, kara çalma, bühtan.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak İftira:

Bir kimseye asılsız olarak haksız bir şekilde suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, nitelik veya davranış isnat etme.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Rükû: Sözlükte eğilmek manasına gelir. Namazda eller dizlere erecek ve sırt ile baş, düz bir şekil oluşturacak biçimde öne doğru eğilmektir.

    İstidrac: Küfrü ve günahı sabit kimselerde kendi isteklerine uygun olağanüstü hallerin zuhur etmesidir.Allah Teala böylece onları daha fazla küfre düçar kılar.

    İsevilik: Hristiyanlık, Hz. İsa'nın adından dolayı İsevilik adıyla da anılır. Peygamberi: Hz. İsa Kutsal kitabı: İncil (Ahd-i Cedit) (Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Barnabas) Din adamları: Papaz, Patrik, Piskopos, Keşiş, Kardinal, Papa, Rahip, Rahibe Sembolleri: Hz.İsa'nın çarmıha gerilişini sembolize eden HAÇ işaretidir. İbadet yerleri: Kilise, Manastır, Katedral, Bazilika, Patrikhane Kutsal günleri: Pazar İbadetleri: Günlük, haftalık ve yıllık olarak yapılır. Kiliselerdeki toplu ibadetlere AYİN de denmektedir. Kilisedeki ayinleri din adamları yönetir. Dua edilir ve İncil'den bölümler okunur. İlahiler söylenir. Doğan her yeni çocuk günahkar olarak doğduğu kabul edilir ve kutsal suyla yıkanarak günahlardan temizlenir ki buna VAFTİZ denir. Ayrıca Hristiyanlığa girmek isteyenlere de bu uygulanır. Çan: Hristiyanları pazar günü ibadete çağırmak için ibadethanelerde çalınan büyükçe zildir. Günah çıkartma: Günahlarını itiraf edenlerin günahlarını din adamlarının bağışlamasıdır. Aforoz: Din adamlarının kişileri dinden çıkarma yetkisine denir. Havari: Hz. İsa'ya peygamberliği boyunca inanan 12 kişiye denir.

    İddet: Boşanma veya kocasının ölmesinden ötürü yeniden evlencek kadının beklemesi gereken süre. Kocasından boşanan kadının üç ay, kocası ölen kadının ise dört ay on gün iddet beklemesi gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü