Eğitim Sitesi

IM Nedir? IM Hakkında Kısaca Bilgi

IM Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IM:

Instant Messaging (Anında Mesajlaşma) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların cep telefonunun ekranı üzerinden yazılan mesajlarla süreğen bir sohbet gerçekleştirmelerini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dual Band: Çift Bant. İki farklı frekans boyunda sinyal alıp gönderme yapabilen telefonlara verilen spesifikasyon. Çift bantlı aygıtlar 900MHz ve 1800MHz frekanslarında çalışırlar. Üçüncü jenerasyonda yer alan UMTS'ye ait tek bir frekans olduğundan üçüncü jenerasyonda çift bantlı telefonlara gerek olmayacaktır.

    Machine Iron Kurutma Programı: Machine Iron Kurutma Programı Bu program, yatak ve masa örtüleri gibi ütülenmesi gereken kalın kumaşları etkili şekilde kurutur.

    Bookmark: Yer imi. Web ya da wap sayfalarında sık ziyaret ettiğiniz yerleri özel bir listeye ekleyip daha sonra hızlı erişmenizi sağlamak.

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü