Eğitim Sitesi

Grafik Nedir? Grafik Hakkında Kısaca Bilgi

Grafik Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Grafik:

Bir olayın, niceliğin çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Grafik:

1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir.

2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi.

3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak GRAFİK:

İletişim; kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Multimedya grafik kavramının içinde tanıdığımız iki unsur bulunur. Bunlardan birincisi fotoğraf, ikincisi resimdir. Bu iki unsur multimedyaya anlaşılırlık ve görsel zevk katarlar. Yerinde kullanılan nitelikli bir grafik, yazı veya sözle verilebilecek mesajlar taşıyabilir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Grafik:

Bir anlatım ya da karşılaştırmayı, görsel algılardan yararlanarak yapmak üzere çizgilerden oluşturulmuş şekil.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Grafik:

1. Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye ya da birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

2. Biçim, desen veya çizgilerle gösterme.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Fiiller: Eylemler Bilgilerine Bakınız.

    Şive: 1. Bir dilin bilinen tarihsel süreci içinde ortaya çıkan, ses ve biçimsel farklılıklar gösteren kollarından her biri. 2. Şive bir dilin, bilinen tarihi seyri içinde ayrılmış olup bazı ses ve şekil ayrılıkları gösteren kolları, bir kavmin ayrı kabilelerinin birbirinden farklı konuşmalarıdır... Kırgızca, Kazakça, Özbekçe, Azeri ve Osmanlı Türkçesi vb. Türkçenin şiveleridir."

    Etken Fiiller: İşi yapan gerçek bir öznenin bulunduğu fiillere etken fiil denir. Örnek : Hasan, bu konuyu iyi anladı. Her gün oraya giderdik.

    Ana Dil: 1. Bugün ses yapısı, şekil yapısı ve anlam bakımından birbirinden az çok farklılaşmış bulunan dil veya lehçelerin, kök bakımından bilinmeyen bir tarihte birleştikleri ortak dil. Ana Türkçe, Ana Moğolca, Ana Altayca, Roman dillerine kaynaklık eden Latince gibi. Başlıca dünya dilleri, sayıları sınırlı birtakım eski ana dillerin zaman içinde lehçeler ve müstakil diller halinde dallanarak farklılaşmasından oluşmuştur. 2. Aynı kökten gelen çeşitli dillerin varsayılan kaynağı. Bugünkü Türk lehçeleri, eski bir anadilden doğarak gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü