Eğitim Sitesi

Görsel Eğitim Nedir? Görsel Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Görsel Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Görsel Eğitim:

Levha, model, devinimli ve devinimsiz film gibi doğrudan doğruya görme duyusuna ilişkin gereçlere dayanılarak yapılan eğitim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Özdeşleme: 1. Çocuğun, beğendiği ve sevdiği bir yetişkinin davranışlarını, hemen hemen bilincinde olmadan öykünerek toplumsal çevresinde kendine özgü görevleri öğrenmesi. 2. Bireyin, kendine güvenini sağlamak amacıyla, bilinçli ya da bilinçsiz olarak, gerçek ya da düşsel bir kimseyi örnek edinmesi, onun gibi davranması.

    Yerinden Yönetim: Eğitim programlarını yerel gereksinmelere uydurmada yerel orunlara, okul yöneticilerine ve öğretmenlere özgürlük tanıyan yönetim biçimi.

    Yaz Uygulaması: Anadolu sağlık meslek lisesi öğrencilerinin çerçeve öğretim programları gereği ders kesiminden yeni öğretim yılı başına kadar olan sürede staj esaslarına göre sağlık işletmelerinde yapmakla yükümlü oldukları uygulamalı meslek eğitimi.

    Çoklu Eğitsel Araçlar: Eğitimi yapılmak istenen bir konudaki başarım, o konunun çeşitli yanlarının anlaşılmasına yarayan araçlar (yollar, yaklaşımlar, metotlar) kullanılarak artırılabilir. Yalnızca dershane, yalnızca videokaset, yalnızca kendi kendine öğrenme gibi yollar, bir konunun bazı yanlarının eksik kavranmasına yol açabilir. Bir eğitim programı tasarımlanırken, eğitilecek olanın öğrenme stili, eğitim ihtiyacı gibi özel durumlar dikkate alınarak, tek araca dayalı yaklaşımlardan kaçınılmalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü