Eğitim Sitesi

Gider Kesin Hesap Cetveli Nedir? Gider Kesin Hesap Cetveli Hakkında Kısaca Bilgi

Gider Kesin Hesap Cetveli Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gider Kesin Hesap Cetveli:

Bütçe ile verilen ödenek, yılı içinde eklenen ödenekler, yılı içerisinde gerçekleştirilen giderler, yılı içinde ödenen veya emanete alınan giderler, mali yıl sonunda kalan borç, kullanılmayıp iptal edilen ödenek artığının yer aldığı cetvel.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Mahalle: 1) Belediye sınırları içerisinde yer alan, ortak ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan insanların yaşadığı idarî birim. 2) Şehir ve kasabaların bölümleri olan, belediye meclisi ve mahalli idare kurulunun kararı ve valinin onamı ile kurulup kaldırılan, organları muhtar ile ihtiyar heyeti olan, tüzel kişiliği bulunmayan ve görevleri arasında belge onanması, bazı durumlarda bildirimde bulunulması gibi bazı hizmetler bulunan bir yönetim birimi.

    Yönetişim: İyi yönetişim, good governance. Açık ve öngörülebilir bir karar alma sürecinin; profesyonel bir bürokratik yönetimin; eylem ve işlemlerinden sorumlu bir hükümetin; ve kamusal sürece aktif bir şekilde katılımda bulunan sivil toplum ve hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir düzen.

    Hafriyat: Kazı; kazılar; toprak kazma; toprak çıkarma.

    Derece Yükselmesi: Sınıf içerisinde, görevin önem ve sorumluluğunun artışı ile ayarlı yükselme adımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü