Eğitim Sitesi

Fiyat Adımı Nedir? Fiyat Adımı Hakkında Kısaca Bilgi

Fiyat Adımı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Fiyat Adımı:

Her hisse senedi fiyatı için bir defada gerçekleşebilecek en küçük fiyat değişimidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Dekont: Bankacılıkta yapılan işlemlerin (örneğin bir hesaba yatırılan ve çekilen tutarların) muhasebe kayıtlarını gösteren ve müşterilere verilen bir belge.

    Kâr: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda dönem içi gelirlerinin, dönem içi giderlerini aşması sonucunda doğan olumlu fark. Kısaca toplam hasılattan toplam maliyetin düşmesi ile elde edilen değerdir.

    Son Kredi Mercii: Merkez bankalarının, para otoritesi olma sıfatları ve finansal istikrarı sağlama yükümlülükleri nedeniyle, sistemde ortaya çıkan fon açıklarının piyasadan karşılanamaması halinde, son başvuru mercii merkez bankasına başvurup, bu ad altında düzenlenmiş imkanlardan faydalanmasını ifade eden bir kavramdır.

    Yeniden Değerleme: Ortaklıkların aktiflerinde kayıtlı bulunan ve amortismana tabi maddi duran varlıklarının enflasyon sebebiyle elde etme maliyeti ile piyasa değeri arasında oluşan farkın bilançoların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından her yıl açıklanan oranlar dahilinde değerinin yükseltilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü