Eğitim Sitesi

Final Nedir? Final Hakkında Kısaca Bilgi

Final Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Final:

Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan dönem sonu sınavı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Final:

Elemeler sonunda başarı kazanmış iki takım veya sporcunun karşılaşması.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Final:

Dönem sonu sınavı.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yaz Okulu: 1. Üniversitelerde bazı fakülte veya bölümler yaz aylarında eğitim yapmaktadırlar. Yaz okulunun amaçları; çok sayıda öğrenci tarafından alınan derslerdeki yığılmayı azaltmak, kendilerinden ancak yaz aylarında yararlanılabilecek öğretim elemanlarının eğitime katılımını sağlamak, belli derslerde başarısız olan öğrencilerin eksiklerini tamamlayarak zamanında mezun olmalarına yardımcı olmaktır. 2. Üniversitede normal eğitim süresi bittikten sonra üstten ders alma, başarısız dersleri tekrar almak için yaz ayında yapılan ve yaklaşık 7-8 hafta süren yoğunlaştırılmış ders programlarıdır.

    Bilim Dalı: Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. Disiplin olarak da adlandırılır. Öğretim konusu olan veya olabilecek bilgilerin bütünü.

    Phd (Doctor of Philosophy): Doktora derecesi almaya hak kazananlara verilen ünvan.

    Katkı Kredisi(Harç): Katkı kredisinde, öğrenim kredisinden farklı olarak öğrenciye nakit para ödenmez, ancak öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönemlik harç miktarı devlet tarafından karşılanır. Öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler şeklinde borcunu öder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü