Eğitim Sitesi

Factoring Nedir? Factoring Hakkında Kısaca Bilgi

Factoring Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Factoring:

Alacak hakkının bir başka kuruluşa devri sonucunda likit fon sağlayan bir mali işlemdir. Ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir finansman yöntemidir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Factoring:

Firmalara vadeli satışlarının bedelini vadesinden önce tahsil olanağı veren finansman hizmeti. Faktoring kuruluşu (factor), vadeli satış yapmış firmanın fatura edilmiş alacaklarını peşin bedelle ve fakat bir iskonto ile satın alır; Vadesi geldiğinde alacağı kendi tahsil eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Aracılık: Sermaye piyasası araçlarının, yetkili aracı kuruluşlar tarafından, kendi nam ve hesabına, başkası nam ve hesabına, kendi namına ve başkası hesabına alım satımıdır.

    Bedelsiz Hisse Senedi: Anonim ortaklıklar tarafından iç kaynaklarını kullanmak suretiyle gerçekleştirilen sermaye artırımı karşılığında ortaklarına bir bedel almadan dağıttıkları hisse senetleri.

    Eurotahvil: İhracı yapan ülkenin kendi para birimi dışındaki bir döviz cinsinden ve uluslararası bir konsorsiyum aracılığı ile bir banka ve/veya sendikasyon tarafından birden fazla ülkede eşannlı olarak ihraç edien, genellikle hamiline kayıtlı tahvilerdir.

    İlave Kotasyon: Hisse senetleri Borsa kotunda bulunan bir ortaklığın sermaye artırımı nedeniyle ihraç ettiği yeni hisse senetlerinin kotasyon işlemini ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü