Eğitim Sitesi

Etkileşim Alanı Nedir? Etkileşim Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Etkileşim Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etkileşim Alanı:

Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Çevre: 1. Bireyi etkileyen canlı ve cansız varlıklar ile bütün güç ve koşulların toplamı. 2. Organizmayı içten ya da dıştan uyaran şeylerin toplu adı. 3. Varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam.

    Amaç: 1. Eğitim alanında bir etkinliğe, bir eyleme ya da bir işe başlarken erişilmek istenilen, öğrenim sürecine bütünlük ve anlam kazandıran sonuç. 2. Eğitim görevlilerince saptanan ve düzenlenen programlar sonucu öğrenci davranışında gerçekleşmesi istenilen değişme.

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Resmî Eğitim: Devlete bağlı eğitim ve öğretim kurumlarınca verilen eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü