Eğitim Sitesi

Erk Nedir? Erk Hakkında Kısaca Bilgi

Erk Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Erk:

Bir şeyi yapabilme gücü. Kudret, iktidar.

 

Tarih Terimi Olarak Erk:

Bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Erk:

Bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar. Sözü geçerlik, istediğini yaptırabilme gücü, nüfuz. dersimiz.com Bir bireyin, toplumun, başka birey, küme veya toplumları egemenliği, baskısı ve denetimi altına alma, hürriyetlerine karışma ve onları belli biçimlerde davranmaya zorlama yetkisi veya yeteneği.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Şekillendirme: Canlıya bir davranışı, o davranışa gittikçe yaklaşan basamaklar hâlinde öğretme. Bu sonuç, son basamağa kadar olan tüm adımlar pekiştirilerek sağlanır.

    Dürtü: 1- Fizyolojik olan ve tüm canlılarda görülen güdülenme durumları. Örnekler; açlık ve susuzluk. 2- Organizmadaki eksikliği gidermek için doğan güçtür. 3- Davranışa veya faal çabalamaya iten güç.

    Aşkın(Transandantal): 1- Genel olarak, en yüksek, en üstün, en yüce olan, en yüksek niteliklere sahip bulunan varlık; deneyimde verilenin ötesinde olan, deneyi aşan gerçeklik; normal, gündelik tecrübenin kavrayışını aşan, bilimsel açıklama düzeyinin daima ötesinde kalan varlık alanı için kullanılan sıfat. 2- Bir şeyin üstünde, ötesinde, görünenin dışında olma. İçkinliğin zıttı. (transcendant)

    Hipotez (denence): 1- Belli bilgilere imkân sağlamak, bağlantıları anlaşılır kılmak, olayları açıklamak üzere geçici olarak konmuş bilimsel öneri. 2- Araştırmanın başlangıcında henüz doğruluğu veya yanlışlığı kestirilemeyen bir öneri veya ön beklenti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü