Eğitim Sitesi

Emekli Sandığı Nedir? Emekli Sandığı Hakkında Kısaca Bilgi

Emekli Sandığı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Emekli Sandığı:

Memur ve hizmetli statüsüne sahip devlet personelinin (kamu görevlilerin) sakatlık (malullük), yaşlılık, ölüm ve hastalık sigortalarını karşılayan, bu konularla ilgili kanunlarda öngörülen tüm işlemleri yürüten, Maliye Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe sahip Sosyal Güvenlik Kurumu.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Emekli Sandığı:

Resmi kurumlarda çalışanların, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onları destekleyen kurumdur. Emekli Sandığı, devlet memurlarına hizmet verir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Azami Bina Alanı: Parsel içerisinde bina yapılması mümkün olan alan.

    Ortak Alanlar: Binaların giriş holleri, ışıklıklar, hava bacaları, saçaklar, tesisat galerileri, açık ve kapalı merdivenler, yangın merdivenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kapıcı dairesi, kömürlük, sığınak ve otopark gibi ortak kullanıma açık alanlar.

    Yangın Sigorta Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki menkul ve gayrimenkul mallar için yapılan yangın sigortaları dolayısıyla alınan primlerden alınan vergi.

    Toprak Kullanım Planı: Toprağın, kamusal ve özel imar çalışmalarında dahil olmak üzere nasıl kullanılacağı konusundaki resmi öneri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü