Eğitim Sitesi

Ekolojik Denge Nedir? Ekolojik Denge Hakkında Kısaca Bilgi

Ekolojik Denge Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekolojik Denge:

Bir ekolojik sistemin yapay olarak etki yapılmadığı sürece genel karakterlerini koruyup kararlılık göstermesidir. Bu hiç değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Zaman içinde değişiklik olacaktır fakat bu ekosistemin genel karakterini bozacak düzeyde olmaz.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ekolojik Denge:

İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan koşulların bütünü.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ekolojik Denge:

İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününe çevre dengesi denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ekolojik Denge:

İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününü.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Sitogenetik: Soyaçekim ve kalıtımı hücrelerle ve daha çok kromozomla ilişkisi bakımından inceleyen biyoloji dalıdır.

    Vejetasyon: Bir arazi parçası üzerinde yetişen bütün bitkilerden meydana gelen topluluktur. Doğada her arazi parçası, çevrenin ekolojik koşullarına uyabilen bitki türlerinden oluşan, bir bitki örtüsü ile kaplanır. Bu örtü bazı yerlerde orman ağaçlarından, bazı yerlerde ise çalılardan oluşur. Kurak ve yarı kurak bölgelerde de daha ziyade otsu bitkilerden oluşan bir vejetasyon vardır.

    Komünite: Ekolojide, belli bir bölgede yaşayan popülasyon gruplarının hepsine birden komünite adı verilmektedir. Örneğin; belirli bölgesel bir alanda yaşayan hayvan, kuş, böcek gibi popülâsyonların tümü, o bölgenin komünitesini oluştururlar.

    Vejetasyon Tipi: Bitki örtüsünün genel görünüşü ile diğerlerinden kolayca ayrılabilen bölümleridir. Vejetasyon, dış görünüşleri birbirinden oldukça farklı birçok bitki topluluklarından meydana gelir. Bunlardan sadece otsu vejetasyonu ele alsak dahi, yüksek boylu çayır ve meralar, kısa boylu çayır ve meralar, seyrek ve sık çayır meralar gibi birçok vejetasyon tiplerini kolayca birbirinden ayırmamız mümkündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü