Eğitim Sitesi

Eğitim Teknolojisi Nedir? Eğitim Teknolojisi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Teknolojisi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Teknolojisi:

Eğitim kuramlarının ve öğretim programlarının en etkili ve olumlu bir biçimde uygulama olanağı bulabilmesi için derslik, deney odası ve işliklerin donatımı, düzenlenmesi; öğrenme çevresinin iletişim bakımından etkili duruma getirilmesi; ders araç ve gereçlerinin yapımı, kullanılması ve geliştirilmesi gibi konular ve bu konulara değgin sorunlar ile uğraşan eğitim alanı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Çevirici (Tercüman): 1. Üniversitelerde sözlü ve yazılı çeviri işlerinde geçici ya da sürekli olarak çalıştırılan kimse. 2. Resmî ya da özel olarak çeviri işleriyle uğraşan kişi.

    Değerlendirme: 1. Bir şeyin nitelik ya da niceliği üstüne yapılan çalışma sonucu varılan yargı. 2. Aynı biçimdeki olayların, birtakım ölçünlere göre, önemini belirtme. 3. Türlü öğretim amaçlarının gerçekleşme oranını değişik yollarla ölçme ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinde değer biçme.

    Yetkinlik: Bir görev ya da işi, belirlenmiş standartlara göre yapmakta gösterilen yetenek.

    Bilmesinlercilik: Kimi toplumsal sınıfların belli bir eğitim düzeyini aşmaması ve aydınlatıcı birtakım bilgilerle donatılmaması gerektiğini ileri süren ve genellikle özgür düşüncelere karşı koyanların tutumuna verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü