Eğitim Sitesi

Duyuşsal Giriş Özellikleri Nedir? Duyuşsal Giriş Özellikleri Hakkında Kısaca Bilgi

Duyuşsal Giriş Özellikleri Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Duyuşsal Giriş Özellikleri:

Öğrencilerin, öğrenme sürecinde gösterecekleri çabanın kaynağı olarak düşünülen ilgi ve tutumları ile, başarılı olacaklarına inanma derecesinden oluşan özellikler bütünü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bireysel Ruhbilim: 1. Bireyler arasında var olan ayrılıkları konu alan ruhbilim dalı. 2. Alfred Adler'in, hastalık belirtilerinin gözlemlerine önem veren, bireysel ayrılıklar üzerinde duran ruhçözümsel kuramına verilen ad.

    Özel Derslik: 1. Okullarda işlik, resim salonu, müzik odası vb. yerlere verilen ad. 2. Her yaştan öğrencilerin belli dal ve konularda yetişmelerini, bilgi ve beceri bakımından eksikliklerinin giderilmesini sağlamak amacıyla gerçek ya da tüzel kişilerce açılan bir tür özel eğitim kurumu.

    Kaynaştırma Yoluyla Eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak akranlarıyla birlikte sürdürmeleri esasına dayanan özel eğitim uygulamaları.

    Anasınıfı: Genellikle beş yaşını bitirmiş olan çocukları ilkokul öğrenimine hazırlamak üzere kimi ilkokullarda açılan ve anaokulu eğitimi ilkelerine dayalı bir programa göre etkinlikte bulunan sınıflara verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü