Eğitim Sitesi

Dört Tragedya Çeşidi Nedir? Dört Tragedya Çeşidi Hakkında Kısaca Bilgi

Dört Tragedya Çeşidi Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Dört Tragedya Çeşidi:

(Yun.) Aristoles'e göre,tragedyanın karmaşık, aktörsel, yalın ve yıkımsal olan dört türü.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Dramaturji: 1- Uygulamalı ve yapımsal Dramaturji; dramaturgun gerçekleştirdiği etkinlik, dramaturgluk uğraşı; bir oyunun dramaturg ile yönetmenin işbirliği içinde sahnelenmesi tüm sahneleme süreci yöntemsel çalışması, "kuramsal sahneleme". 2- Kuramsal Dramaturji; kavramsal olarak Lessing tarafından ortaya atıldığı biçimde, drama yapıtlarının, oyunların iç yasalarını, ana kurallarını, oyun yapısı ilkelerini ortaya koyan drama sanatı bilgisi, drama sanatı ve tekniği kuramı. 3- Drama yapıtı üretme, oyun yazma; drama yapıtı oluşturma ilkeleri. Bu anlamda Dramaturji kavramı, drama tarihi kavramıyla olduğu kadar, drama kuramı kavramıyla da örtüşür.

    Rol Dağıtmak: Bir oyun çalışmaya başlamadan önce, oyun kişileri oynayacak sanatçıları saptamak.

    Prestij Rolü: Sanatçıya Aralık ayından Nisan ayına kadar, asıl meşguliyetin yoğun olduğu düzenli seyir döneminde “seyredilme” olanağını veren bir roldür. yani kendi sanat dalında en azından iki ana rolde sahnede, mümkün olduğunda prömiyerlerde gösterilebilir, böylece özellikle de yeni angajmanlar arıyorsa sahne yönetmenleri, film ve televizyon yönetmenleri tarafından tanınma olanağını elde eder.

    Hareket Yapımı: Oyun düzeninde yoruma uygun olarak hareketlerin ortaya çıkarılması.Hareketin uygulayımsal ölçülerinin,duygusal değerlerinin ve niteliklerinin saptanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü