Eğitim Sitesi

Çehov Tarzı Hikâye Nedir? Çehov Tarzı Hikâye Hakkında Kısaca Bilgi

Çehov Tarzı Hikâye Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Çehov Tarzı Hikâye:

Olaydan çok insanın belli bir zaman dilimindeki durumunu anlatan, günlük ve sıradan olaylardan ve kişinin o anki ruhsal durumundan yola çıkan, duygu, tahlil ve gözlemin önemli olduğu hikâye tarzı; durum hikâyesi.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Çehov Tarzı Hikâye:

Kişisel, sosyal, düşünce, duygu ve hayallerin ön planda tutulduğu, merak öğesinin ikinci planda kaldığı hikâye çeşididir. Bu tip hikâyelerde zaman ve mekân anlatılmaktan çok sezdirilir.

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    Halk Şiiri: 1. Anonim, âşık ve dinî-tasavvufi Türk edebiyatının manzum eserleri. 2. Toplum arasından çıkan ve geleneksel yöntemlere ve ilkelere bağlı olarak halk ozanları tarafından yazılıp söylenen veya anonimleşmiş, edebî tür.

    Tesbi: Bir gazelin beyitleri önünü beş mısra eklenerek yapılan müsebba'dır. Müsebba musammatlardan bir nazım şeklidir. Kafiye şeması şöyledir: Aaaaa (aa) bbbbb (ba) ccccc (ca). Tesbi, Türk edebiyatında çok az görülür. İzzet Molla'nın Fuzuli'nin bir beytini, Leyla Hanım'ın da İzzet Molla'nın bir beytini tazmin yoluyla oluşturduğu tesbi'ler de vardır.

    Ahenk: Uyum

    Eşhas: Şahıs kelimesinin çokluğu.Eskiden tiyatro eserlerinde ve romanlarındaki kahramanlara veya kadroya bu ad verilirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü