Eğitim Sitesi

Bulunç Nedir? Bulunç Hakkında Kısaca Bilgi

Bulunç Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bulunç:

1. Kişinin kendi niyetlerini ve eylemlerini ahlak açısından iyi ya da kötü olarak değerlendirmesi ve aynı zamanda doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de bilmesi.

2. Ahlak buyruklarının kaynağı olduğu sanılan ahlak itkilerinden ve inançlarından oluşan şey.

3. Ruhsal çözümlemede üstben'e (superego) verilen ad.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Sağlık Bilgisi: 1. Bireysel ve toplumsal açıdan beden sağlığının önemi üzerinde duran, okulda, çevrede ve ülkede beden sağlığına ilişkin olumlu ve olumsuz etmenleri inceleyen bilgi alanı. 2. Sağlıklı öğrenim ve öğretim koşullarıyla ilişkili olan bilgi ve ilkelerin tümü. 3. Beslenme, uyuma, diş bakımı vb. konuları kapsayan, öğrencilere beden ve ruh sağlığını koruma yollarını öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Ansiklopedicilik: 1. Bütün bilgi alanlarında bilgi edinme ve edinilen bilgileri çoğaltma amacı güden öğrenme biçimi. 2. Bilgi ve olguları, aralarında ilişki kurmadan yalnızca ezberleme durumu. 3. Ansiklopediciler diye bilinen Fransız bilgin ve düşünürlerinin öğretilerine ve etkilerine verilen ad.

    Öğrenci: 1. Öğrenim görmek amacıyla herhangi bir öğretim kurumunda eğitim gören kimse. 2. Bir öğretmenin gözetimi ve yol göstericiliği altında belli bir konu üzerinde çalışan kimse.

    Proje Alan Tercih Formu: Öğrencinin seçtiği kişisel proje konusunun yer aldığı formdur. Hangi branşta, hangi konuyu neden seçtiğini açıklayarak proje sorumlu öğretmenine sene başında teslim eder. Bu tercih formuna göre öğrencinin yıl boyunca çalışacağı proje konusu belirlenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü