Eğitim Sitesi

Boş Zaman Nedir? Boş Zaman Hakkında Kısaca Bilgi

Boş Zaman Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Boş Zaman:

1. Uyumak, yemek ve çalışmak için ayrılan zamanın dışında kalan zaman.

2. Dinlenmeye, gezmeye ve eğlenmeye ayrılan zaman.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yetkinlik: Bir görev ya da işi, belirlenmiş standartlara göre yapmakta gösterilen yetenek.

    Akşam Ticaret Lisesi: Ortaokulu bitirdikten sonra çalışmak zorunda kalarak gündüz öğrenimini sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olanları, bir yandan çalıştıkları işlerde bilgi ve başarılarını arttıracak, bir meslek edinmelerini sağlayacak ve bir yandan da yüksek öğrenime hazırlayacak eğitim kurumu.

    Bireysel Ruhbilim: 1. Bireyler arasında var olan ayrılıkları konu alan ruhbilim dalı. 2. Alfred Adler'in, hastalık belirtilerinin gözlemlerine önem veren, bireysel ayrılıklar üzerinde duran ruhçözümsel kuramına verilen ad.

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü