Eğitim Sitesi

Borsaya Kote Olmak Nedir? Borsaya Kote Olmak Hakkında Kısaca Bilgi

Borsaya Kote Olmak Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Borsaya Kote Olmak:

Borsanın izniyle halka arz edilecek hisse senetlerinin, borsaya kaydedilmesidir. Kote ettirilmemiş senetlerin ticareti olanaklı değildir. Kote olmuş senet, ilgili borsada tanındığı ve alım/satımının yapılmasına izin verildiği anlamına gelir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Eurotahvil: İhracı yapan ülkenin kendi para birimi dışındaki bir döviz cinsinden ve uluslararası bir konsorsiyum aracılığı ile bir banka ve/veya sendikasyon tarafından birden fazla ülkede eşannlı olarak ihraç edien, genellikle hamiline kayıtlı tahvilerdir.

    Mikroekonomi: Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

    Ayı Piyasası: 1. Piyasada fiyatlar düşmekte olduğu bir sırada pay sahiplerinin ellerindeki hisse senetlerini satmaya çalışarak bu düşüşü hızlandırdığı dönem. 2. Fiyatların düştüğü piyasaları ifade eder. (Bear Market)

    Uzlaşma Fiyatı: Vadeli işlemler piyasasında pozisyon alan hesapların günlük kar/zarar ve teminat yükümlülüklerinin hesaplanmasında kullanılan fiyattır. Genelde seansın sonuna doğru oluşan fiyatların ortalaması şeklinde hesaplanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü