Eğitim Sitesi

Bölge İlkokulu Nedir? Bölge İlkokulu Hakkında Kısaca Bilgi

Bölge İlkokulu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bölge İlkokulu:

İlkokulu olmayan birbirine yakın birkaç köy ya da evleri ve mahalleleri geniş bir alana yayılan bir köy için açılan gündüzlü, yatılı, pansiyonlu ilkokul.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Ödev: 1. Belli bir ders konusu ya da ünitesi ile ilgili olarak öğrencinin yapması gereken zihin ya da beden çalışması. 2. Tek bir öğrenciye ya da bütün bir sınıfa, üzerinde düşünmeleri ve çalışmaları için verilen konu, sorun, iş. bk. ev ödevi, sınıf ödevi.

    Burs: Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veya sınavlarda belirli derecelere giren öğrencilere orta ya da yüksek öğrenimlerini sürdürebilmeleri için, belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para. Burslar geri ödemeli veya geri ödemesiz şekilde olabilir.

    Bakanlık Denetmeni: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta dereceli okullar ile yüksek okullarda görevli öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarını denetleyen, gerektiğinde resmi ya da özel eğitim ve öğretim kurumlarında bakan adına soruşturma ve inceleme yapan denetmen.

    Düzeltme: Öğrenme süreci sırasında öğrencilerin karşılaştıkları güçlüklerin ya da eksikliklerin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen işlemler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü