Eğitim Sitesi

Bindirme Nedir? Bindirme Hakkında Kısaca Bilgi

Bindirme Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bindirme:

İki ya da daha fazla görüntünün birbiri üzerine bindirilerek, başka bir deyişle farklı filmlerdeki farkı görüntülerin aynı kağıt üzerinde birleştirilerek kullanılması.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Bindirme:

Fotoğraf çiftlerinin ortak alanları, bu olguyu gösteren durum, örtme.

 

Futbol Terimi Olarak Bindirme:

Topa sahip oyuncunun önüne fırlayarak pozisyon alma biçimi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Uzatma Tüpü: Fotoğraf makinesi ile objektif arasına yerleştirilerek odak uzaklığını artıran ve makro fotoğrafçılık için objenin büyütülmesini sağlayan tüplerdir. Otomatik uzatma tüpleri, otomatik poz ölçümüne imkân verseler de nadiren otofokus mümkündür.

    Underexposure: Bir kameranın normal pozlamanın altında yani karanlık bir şekilde hatalı pozlama yapmasına denir. Ki bunun sebebi CCD ye yeterli ışık kaynağının gidememesidir.

    İzleyici Otofokus: Bu son kuşak otofokus sistemi ile hareket halindeki bir obje izlenebilmektedir. Deklanşöre basma anı ile makinenin tepki vermesi arasında belirli bir gecikme olduğundan, bu sistem objenin bulunacağı yeri önceden hesaplayarak obtüratör perdesinin açılması anında bu noktaya netleme yapmaktadır.

    Pozlama Dengesi: Belirli bir ışık ortamında, filmin görüntü oluşturabilmek için gereksince duyduğu ışık miktarı. Bu ışık miktarı diyafram ve örtücü hızı ile kontrol edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü