Eğitim Sitesi

Balık Göz Nedir? Balık Göz Hakkında Kısaca Bilgi

Balık Göz Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Balık Göz:

İnsan gözünün normalde 53 derece bir görüş açısı vardır. Dijital fotoğraf makinesi ve video kameralar gibi cihazların objektiflerinde bu değerin üstüne de çıkılabilir altına da inilebilir. Balık Gözü olarak adlandırılan objektif türünde görüş açısı değerleri 100 derece ile 180 arasında değişebilir. Balık Göz objektiflerde geniş abir görüş açısı neticesinde görüntülerde eğri hatlarla bükülme ve yuvarlaklık hakim olur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Color Depth: Renk derinliği demektir. Tüm dijital sistemler artık en az 24-bit yani 16.7 milyon renk derinliği kullanırlar. Bu RGB yani Kırmızı, Yeşil, Mavi olan üç temel rengin 16.7 milyon tonajdan oluşumu demektir. Elbette bu da gerçek renkleri ifade etmektedir. Bu arada milyar renk tonajını yakalamış dijital sistemler de bulunmaktadır.

    Fixed Aperture: Sabitlenmiş diyafram demektir. Normalde zoom objektif geniş açıdan dar açıya doğru gittikçe diyafram değişir. Fakat dijital kamerada diyaframı sabit tutacak bir opsiyon var ise odak uzaklığına bakmaksızın diyafram hep aynı değerde kalarak çekim yapılabilmesidir.

    Zum (optik kaydırmalı) Objektif: Odak uzaklığının değiştirilebildiği objektiflerdir.

    AC adaptör: Kameraların elektrik bağlantı yuvaları vardır ki buraya bağlanacak bir elektrik adaptörünü ifade eder. Bunun ile kamerayı pilsiz yani elektrik ile çalıştırmak mümkündür. Özellikle iç çekimlerde işe yarayan elektrik adaptörleri kamera paketlerinden genelde çıkmayabilir, zira opsiyonel ürünlerdendir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü