Eğitim Sitesi

Atmosferik Kızarma Nedir? Atmosferik Kızarma Hakkında Kısaca Bilgi

Atmosferik Kızarma Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Atmosferik Kızarma:

Atmosferden geçen, bir gökcismine ait ışığın mavi dalga boylarının daha fazla saçılması sonucu kalan kırmızı dalga boylu ışını nedeniyle gökcisminin daha kırmızı görünmesi.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Yapay Uydu: İnsanlar tarafından yapılarak Dünya'nın ya da başka bir gök cisminin etrafında yörüngeye oturtulan cisim.

    Haberleşme Uyduları: Haberleşme uyduları, radyo, televizyon ve telefon iletişiminin eş zamanlı yapılmasını sağlar. Uydulardan önce uzun mesafelere veri iletimi ya zor ya da imkânsızdır. Doğrusal yayılan işaretler, çok uzaklardaki bir varış noktasına ilerlerken Dünya'nın küresel yüzeyi boyunca kıvrılamaz. Ancak uydular yörüngelerinde olduklarından, iletilecek işaretler öncelikle uyduya gönderilir sonrasında ya başka bir uyduya yönlendirilir ya da doğrudan ulaşacağı bir noktaya gönderilir.

    Ayna: Işığı yansıtma özelliği taşıyan maddesel yüzey.

    Açık Küme: 1- Sarmal gökadaların disklerinde yer alan, yüzlerce genç ve büyük kütleli yıldızladan oluşan gevşek yıldız topluluğu. 2- Dağınık olarak bir arada bulunan yıldızlar yığınağı. Ülker, Arıkovanı, Samanyolu dizgesinin açık kümeleridir. 3- Galaktik küme. Belli bir şekilleri olmayan ve gemelde galaktik düzlemde bulunan yıldız kümeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü