Eğitim Sitesi

Arı felci (Paraliz) Nedir? Arı felci (Paraliz) Hakkında Kısaca Bilgi

Arı felci (Paraliz) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Arı felci (Paraliz):

Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    İlkel kovan: Çalıdan örme sepetler, tahtadan yapılmış prizmatik kutular, içi oyulmuş kütükler veya topraktan yapılmış çeşitli kaplar gibi belirli bir standardı olmayan ve modern arıcılık tekniklerinin uygulanmasına imkan vermeyen tipteki kovanlar.

    Septisemi: Arılarda, Pseudomonas apiseptica adındaki bakteri nedeniyle görülen, kan zehirlenmesi olarak nitelendirilen bir arı hastalığı. Hastalık özellikle havalandırması yetersiz ve yüksek nem bulunan kolonilerde görülür. Septisemiye yakalanan arılar hızla ölürler. Hastalığa yakalanan arılarda kaslar hızla refleks kaybına uğrar, uçma yeteneği kaybolur, besin tüketimi durur, koloni zayıflar.

    Böcek gençlik hormonu (Juvenil hormonu): Deri değiştirme esnasında gençlik morfolojisini koruyan bir eklem bacaklılar hormonu.

    Yağmacılık: İşçi arıların başka kolonilerden bal çalmaları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü