Eğitim Sitesi

Antialias Nedir? Antialias Hakkında Kısaca Bilgi

Antialias Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Antialias:

Bilgisayarlardaki her resim piksellerden oluştuğu için, eğik kenarlarda genellikle çirkin sivri uçlu merdiven basamakları oluşur. Antialias bu kenarları güzleştirmek için kullanılan bir metoddur.Bu esnada kenarlar biraz silinmesine rağmen, göze subjektif olarak daha keskin ve düz görünür. Ayrıca bu düzleştirme işlemi de daha çok hesaplama süresi gerektirir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Sound Galaxy NXII Pro: Sınırlı kullanım olanağına sahip olsa da özellikle insan sesi kaydetmede ve çalmada başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca fiyat olarak da çok uygun. Gerçekten oldukça yakın sese sahip. Üzerindeki ASP entegresi programlanabilir olduğundan, seslere efekt kazandırmak gibi başka işler içinde kullanılabiliyor olması ona önemli bir değer kazandırıyor.

    Extension: Dosya adından sonra yazılan üç karaktere kadar ek. Extension, dosya adının belirleyicisi veya ayırıcısı olarak görev yapar. Dosya adından (.) ile ayrılır. .DOS, .AVI, .WRI, .BAS vb.

    Universal Resource Locator (URL): İnternet üzerinden ulaşılabilecek bir dosyanın adresi. Bu adres bir Web sayfasını, bir görüntü dosyasını, CGI uygulaması veya Java applet'i gibi bir programı ve HTTP tarafından desteklenen herhangi bir dosyayı gösterebilir.

    Cut: Bir yapım içinde bir sekans ile diğer bir sekans arasında ani bir geçiş aynı zamanda bir video edit'i için de kullanılır (kesme).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü