Eğitim Sitesi

Alan Kanunu Nedir? Alan Kanunu Hakkında Kısaca Bilgi

Alan Kanunu Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Alan Kanunu:

İkinci Kepler kanununun genel ifadesi; iki cisim probleminde alan hızının değişmez olması.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi: Uzay araçları ve yolculuk bilimi, uzay araçlarıyla diğer gök cisimlerine yapılan uçuş ve yolculukları konu alır. Bu alandaki en büyük gelişme uzay istasyonlarının hizmete girmesiyle başlamıştır. İnsansız uzay istasyonları arasında, astronomi uyduları, biyolojik uydular, haberleşme uyduları, seyrüsefer uyduları, askerî amaçlı uyduları ve Dünya gözlem uydularını içerir. İnsanlı uzay istasyonları henüz gelişme aşamasındadır. Dünya yörüngesinde dolanan, mevcut insanlı uzay istasyonlarının ötesinde asıl hedef uzay şehirleri denen çok büyük ölçekli uzay istasyonlarının tasarlanması ve inşasıdır.

    Angström: Işığın dalga boyu ölçümünde kullanılan uzunluk birimi (10 üstü -8 cm).

    Zaman Denklemi: Gerçel güneş zamanı ile ortalama güneş zamanı arasındaki fark: E(t) = So - Sm. Burada So gerçel güneşin, Sm de ortalama güneşin saat açısıdır.

    Güneş Yılı: Dünya'nın Güneş etrafında tam bir dolanımı için geçen süreye "güneş yılı" denir. Tüm takvimlerin zaman biriminde bir güneş yılı ortalama 365 gün 6 saat, bir güneş günü ortalama 86 400 saniye olarak kabul edilmektedir. Bugün kullandığımız miladi takvim güneş yılına dayanır. Ay yılı, güneş yılından yaklaşık 11 gün daha kısadır. Bu nedenle, miladi takvimde, Ay takviminin başlangıcı her yıl 11 gün öne doğru kayar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü