Eğitim Sitesi

Aktüel Çekim/Görüntü Nedir? Aktüel Çekim/Görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Aktüel Çekim/Görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Aktüel Çekim/Görüntü:

Kamera ayağı veya bir dayanak olmadan kullanılan kamera ile genellikle stüdyo dışında yapılan çekimi veya bu şekilde elde edilmiş görüntü.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Etkileşimli Ortam: Kullanıcının oluşturduğu, metin, grafik, animasyon, video, ses gibi içeriklere gerçek yanıt verebilen, kullanıcı ile ortam arasında iki yönlü iletişime imkan tanıyan sayısal, bilgisayar tabanlı sistemler üzerinde çalışan ürün veya hizmetler.

    Kaba Kurgu: Programın yapım sonrası sürecinde yer alan ve yapılan çekimlerin kopyalanarak, kesilip düzeltildiği; fakat görüntülerin ses, diyalog, efekt gibi kısımlarında henüz bir işlem yapılmadığı kurgu aşaması.

    Haber Değeri: Tarihsel süreç içinde genel kabul görmüş evrensel habercilik kuralları çerçevesinde, olay/olgu/fikir/sorunun kitlelere haber olarak verilebilmesi için taşıması gereken zamanlılık, mesafe, önemlilik, ilgi çekicilik, ilginçlik, yakınlık, tanınmışlık, geçerlilik, sıklık, bolluk, benzerlik, insan ilgisi, bağlantılar, seçkincilik, kişisellik, olumsuzluk gibi özellikler.

    Haber Ara Başlığı: Çok paragraflı, uzun ve önemli haberlerde okuma kolaylığı sağlamak amacıyla paragraflar arasına yerleştirilen birkaç kelimelik başlıklar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü