Eğitim Sitesi

Açılır Menü Nedir? Açılır Menü Hakkında Kısaca Bilgi

Açılır Menü Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Açılır Menü:

Menüden içerik seçilebilen sistem. Kullanıcı menüyü tıkladığında, açılan listede link seçenekleri görüntülenir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Çapraz Link: Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

    Clicks (Tıklamalar): Bir ziyaretçinin sitenize her tıklayışıdır. Genellikle başka sitelerde bulunan link veya bannerlarınıza tıklanma sayısını belirlemek için kullanılır.

    Link Popularity: Link popülerliği. Sayfanıza başka sayfalardan verilen bağlantıların yani sizin backlinklerinizin hem nicelik hem de daha çok nitelik bakımından yoğunluğudur. Bağlantı veren sitenin sizinle aynı konuda olması, o sitenin de popüler olması, önceden ceza almamış olması ve linkin nofollow tag'ıyla işaretlenmemiş olması önemlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü