Eğitim Sitesi

Access Mechanism Nedir? Access Mechanism Hakkında Kısaca Bilgi

Access Mechanism Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Access Mechanism:

Erişim Mekanizması. Bir veya birden fazla yazma ve okuma kafasını, istenilen yazma ve okuma konumuna getiren mekanizma. Bu mekanizma, yazma ve okuma kafaları sabit olan sistemlerde veri ortamını hareket ettirmek için kullanılır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    METACRAWLER: Adres: http://metacrawler.cs.washington.edu:8080/Coğrafik bölgelere ayırarak tarama yapan, tarama sırasında ne kadar beklemek istediğinizi belirttiğiniz bir tarama sayfası.

    NOISE REDUCTION: Stüdyoda mevcut dip gürültüyü bastıran ya da kaybetmeye çalışan cihaz.Noise reduction: Bandın ses kanalındaki parazitleri gideren sistem.

    Extranet: Yine internet üzerinde kurulan bir yapı. Ama ancak sizin izin verdikleriniz, sizin tarafınızdan hazırlanmış bölümlerde dolaşabiliyor. Diyelim bir otomobil fabrikası, ülkenin dört bir yanındaki bayilerine internet üzerinden özel bilgilere ulaşma ve işlem yapma olanağı veriyor.

    UUCP: UUCP bağlantıları büyük çoğunlukla 1200 bps'ten 38.4Kbps'e varan hızlara sahip modemlerle sağlanıyor. Bağlantılar genelde sakla ve-ilet mantığıyla yürütülüyor. Ayrıca Internet-tabanlı UUCP bağlantıları da kullanıyor. Düşük maliyeti UUCP bağlantıları 1970'lerde ortaya çıktıklarından bu yana geniş kullanıma sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü