Eğitim Sitesi

Seçim Nedir? Seçim Hakkında Kısaca Bilgi

Seçim Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Seçim:

Halkın belirli bir süre için kendini yönetecek vekillerini seçmek üzere oy kullanmasına seçim denir. Demokrasilerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. Seçimler sonucu çoğunluğun yönetim hakkı doğar. En çok oyu alan parti ya da partiler iktidar olup kurdukları hükümet aracılığı ile yürütme yetkisini kullanırken, diğer parti ya da partiler muhalefet görevini üstlenerek hükümet çalışmalarını denetler.

 

Hukuk Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap

 

Siyaset Terimi Olarak Seçim:

Kanunlar, yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli birini veya birkaçını seçme, intihap.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tuğ: Sancak başına veya mızrak ucuna takılan, at kılından yapılmış nesnedir. "Tuğ üst veya baş olma, egemenlik ve bağımsızlık belirtisidir."

    Kompleks: 1. Karmaşık, karmaşa. 2. Aynı işi yapan tesisler bütünü.

    Psikoloji: İnsanların gözlenebilir ve ölçülebilir davranışlarını inceleyen bilim dalıdır. Çevremizde yaşayan insanların kişilik özelliklerini tanımamıza ve onlarla iyi iletişim kurmamıza, insanların hangi şartlarda ne tür davranışlarda bulunacaklarını öngörmemize yardımcı olur.

    Kişi Hak ve Hürriyetleri: - Kişi dokunulmazlığı - Kişi hürriyeti ve güvenliği - Özel hayatın gizliliği ve korunması (konut dokunulmazlığı, haberleşme hürriyeti) - Yerleşme ve seyahat hürriyeti - Din ve vicdan hürriyeti - Düşünce ve kanaat hürriyeti - Bilim ve sanat hürriyeti - Basın ve yayınla ilgili hürriyetler (düzeltme ve cevap hakkı) - Toplantı hak ve hürriyeti (dernek kurma hürriyeti, toplantı gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı) - Mülkiyet hakkı - Hak arama hürriyeti - Temel hak ve hürriyetlerin korunması

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü