Eğitim Sitesi

Postmodernizim Nedir? Postmodernizim Hakkında Kısaca Bilgi

Postmodernizim Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Postmodernizim:

1- Sanatla gündelik yaşam arasındaki sınırları silme, elit ve popüler kültürle, farklı sanat biçimleri arasındaki geleneksel ayrımları aşma arzusu.

2- XIX. Yüzyıl sonu ile XX. Yüzyıl başlarındaki modernist anlayışın canlılığını kaybetmesinden sonra ortaya çıkan çeşitli üslup ve yönelişlerin adı.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Olay: Bir arada bulunmak zorunda olan en az iki kişinin veya iki kişi yerine geçen kavram veya varlığın bireysel farklılıklar sebebiyle karşı karşıya gelmesi veya çatışması sonucu ortaya çıkan eylem.

    Psikolojik Roman: İnsan ruhunu derinlemesine inceleyen romanlardır. Örnek : Mehmet Rauf (Eylül), Peyami Safa (9.Hariciye Koğuşu) ve (Bir Tereddüdün Romanı)...

    Tür: Çeşit, cins.

    Tiyatro: 1. İnsan ve toplum yaşamının çelişkilerini, karşıtlıklarını; insanın insanla, doğal ve toplumsal çevreyle ilişkilerini, çatışmalarını, söz ve eylemle sahnede canlandırma sanatına tiyatro, tiyatro yapıtlarına da oyun(drama) denir. 2. Dram, komedi, vodvil vb. edebiyat türlerinin oynadığı yer. 3. Bu türleri, izleyiciler önünde sahnede oynayan grup. 4. Oyun yazma sanatı. 5. Sahnelenmek için yazılmış oyunların türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü