Eğitim Sitesi

Nizam Nedir? Nizam Hakkında Kısaca Bilgi

Nizam Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nizam:

1. Belli yöntem, ilke ve yasalara göre kurulmuş olan durum, uyum, düzen, sistem.

2. Bir devletin benimsediği yönetim biçimi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nizam:

Kural. Düzen, tertip, sıra. Kanun.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Nizam:

Binaların yan yana sıralanış düzeni; ayrık nizamda aralarında toprak parçası vardır; bitişik nizamda duvarları ortaktır.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Nizam:

Düzen. Kural.

 

Sanat Terimi Olarak Nizam:

Mimarideki belli formlar ve oranlar sisteminin meydana getirdiği bütüne verilen ad.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tarih: İnsanların geçmişte meydana getirdikleri olayları yer ve zaman göstererek, neden sonuç ilişkisi içersinde inceleyen bilim dalıdır. Tarih incelenirken yıllara, yüzyıllara ve çağlara ayrılmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü Miladi takvimin başlangıcı olarak sıfır kabul edilmiş ve buna Milat adı verilmiştir. Bu tarihten (sıfır) öncesine Milattan Önce (M.Ö), bu tarihten sonrasına Milattan Sonra (M.S) denir. Yüzyılların sınıflandırılması da Milada göre yapılır.

    Dipnot: Metin içinde geçen herhangi bir bilgi ile ilgili olarak sayfa altına, çalışmanın sonuna konulan açıklama veya kaynak bilgisi.

    Testi: Su taşımaya yarayan ağzı dar karnı şişkin toprak kap.

    Etkili Dinleme: İletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru alma etkinliğidir. Etkili Dinleyicinin Özellikleri - Dikkatini karşısındaki kişiye verir. - Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler. - Göz teması kurar. - Son sözü söylemek için çabalamaz. - Dinlerken vereceği cevabı düşünmez. - Yargılamadan, suçlamadan dinler (önyargılı değildir). - Duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır. Empati kurar.. - Dinlerken başka bir işle meşgul olmaz. - Konuşmacının sözlerine olduğu kadar sözsüz mesajlarına da dikkat eder. - Konuşmacının duygu ve düşüncelerine anladığını gösteren sözlü ifadelerde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü