Eğitim Sitesi

Mezkûr Nedir? Mezkûr Hakkında Kısaca Bilgi

Mezkûr Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Mezkûr:

Az önce anılmış bulunan, az önce adı geçen, anılan.

 

Hukuk Terimi Olarak Mezkûr:

zikredilen; sözü edilen; anılan

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mezkur:

Zikredilmiş bulunan.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mezkûr:

Sözü geçen, zikredilen.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İdol: Tarih öncesi ve İlkçağda tanrılara adak olarak su nulan taş, seramik bazen de kemikten yapılmış, tanrı veya tanrıça heykelcikleridir. Ana tanrıçayı temsil eden idoller iri kalçalı, iri göğüslü veya çok göğüslüdür.

    Arabacı Ocağı: Osmanlı Devleti, Klasik Dönemi'nde orduda yer alan Kapıkulu askerlerinin yayalarından bir ocaktır. Top arabalarıyla taşıma arabalarını yapan, bunlara ait gereçleri hazırlayan, topları ve ordunun savaş ağırlıklarını taşıyan ocaktır. Komutanı Arabacıbaşıdır.

    Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik): Varlıkla insan arasında ilişki kurulabileceği temeline dayanan ve tarihsel gelişiminde çeşitli değişikliklere dönüşen dinsel inanıştır. Bir takım gizlere dayanan ve temel niteliği gizlilik olan anlayıştır. Yahudilik'te Kabota, Hindistan'da Pantacali, Hristiyanlık'ta Mistisizm-Teosofi, İslamlık'ta Tasavvuf adlarını alır. İslam'da müminin doğrudan Tanrı'nın bilgisine ulaşmasını amaçlayan düşünce, inanç ve yaşam biçimidir. Gerçeği, insanın kendi yalnızlığında aramasından doğmuştur. Dinde manevî ve beşerî duygulara yer veren akım.

    Çuhadar: Sarayın büyük memurlarından ve padişahın hizmetlerinde bulunanlara verilen ad idi. Sonraları resmî dairelerin ayak işlerini yapanlara da bu ad verildi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü