Eğitim Sitesi

Katıhal Fiziği Nedir? Katıhal Fiziği Hakkında Kısaca Bilgi

Katıhal Fiziği Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Katıhal Fiziği:

Yoğun haldeki maddelerin, özellikle kristal yapılı olan maddelerin elektriksel, manyetik, optik ve esneklik özelliklerini inceler. Bilgisayarlar ve telefonlarda her gün daha da küçülen işlemcilerin, elektronik parçaların gelişimi katıhal fiziği sayesindedir.Modern fiziğin en geniş dalıdır. İnceleme alanı amorf, cam ve sıvılara da genişletilmiştir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Nanobilim: Maddenin nanometre boyutlarında (yaklaşık 100 nm altındaki büyüklükler) ortaya çıkan kuantumsal davranışlarını ve özelliklerini inceleyen bilim dalına nanobilim denir. Nanobilim, maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol edebilme, manipüle etme bilimidir. Nanobilimi kullanarak geliştirilen teknolojiye de nanoteknoloji denir.

    Dalga Boyu: Periyodik bir dalganın tekrarlanan en kısa uzunluğudur. Bu dalganın bir tepesinden diye tepesine olan uzaklıktır. Ard arda gelen iki çukur ya da iki tepe arasındaki uzaklık.

    Eylemsiz kütle: Bir nesnenin hızının değişmesini engelleyen nicelik. Birimi kilogram.

    Kuark: Hadronların bileşimi. Kuarklar altı çeşittir ve her birini üç rengi vardır. Üç kuark baryonları oluştururken bir kuark ve antikuark mezonları oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü