Eğitim Sitesi

Karum Nedir? Karum Hakkında Kısaca Bilgi

Karum Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Karum:

Alışveriş yapılan pazar yerleri.

 

Tarih Terimi Olarak Karum:

Assur ticaret kolonileri zamanında Anadolu'da şehirlerin hemen yanında kurulan büyük ticaret yerlerine, verilen addır. Anadolu'daki karumlar Mezopotamya'dakilerden daha küçük yerleşimlerdir. En önemlileri; Kültepe'de Kaneş Karum'dur.

 

Tarih Terimi Olarak Karum:

Asurluların pazar yerlerine verdiği ad.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Karum:

Asurlularda büyük ticaret merkezlerine ve limanlara verilen ad.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Uyum: 1. Bütünü meydana getiren ilgili öğelerin/parçaların kendi aralarındaki iletişimi. W.Kandinsky'e göre : "Armoni, kompozisyondur." Müzikten ödünç alınan bu terim, resim unsurlarının tatmin edici veya hoşa gidecek biçimde düzenlendiği duygusunu dile getirir. (Harmony) 2. Bir eserdeki parçaların birbirlerine olan ahenk ve tümüyle uygunluğu.

    Anıtsal: Anıt niteliğinde ya da büyük boyutlu heykel veya yapılar.

    Biçim: 1- Sanat ve edebiyat eserlerinde dış görünüş, form. 2- Bir nesnenin görme ya da dokunma duyuları ile algılanmasını sağlayan kendine özgü gerçekliği. Bir şeyin şekli.

    Primitivizim: 1- İçinde primitif öğeler taşıyan sanat. 2- Rusya'da 1905 ile 1920 arasında gelişen, kübizm ve fütürizm düşüncesi ile Rus halk sanatının etkisinde gelişen sanat hareketi. Larinov, Goncharova ve Malevich'in ilk dönem çalışmaları örnek gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü