Eğitim Sitesi

Kapsül Nedir? Kapsül Hakkında Kısaca Bilgi

Kapsül Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Kapsül:

1- Rustikli perde modellerinde, kumaşlar üzerine belli kalıplarla delinen deliklerin üzerine takılan farklı renklerde metal veya plastikten yapılan yuvarlak aksesuarlardır.

2- Farklı çapları bulunan kumaş ve tüllerin üzerine zımbalanarak kullanılan perde halkaları.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kapsül:

Bir organı veya yapıyı çevreleyen kese biçiminde zar.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kapsül:

İçinde tohum veya krizalit bulunan koruncak.

 

Balistik Terimi Olarak Kapsül:

Ateşli silahlarda horozun ya da ateşleme iğnesinin darbesiyle ateşlenen, içerisinde kimyasal maddelerden oluşan ve darbeye çok hassas özel yanıcı ve patlayıcı maddelerin (Fülminat, antimon, sülfür, Baryumnitrat, Kurşuntiosiyanat ve Tetrasen) bulunduğu küçük ve yuvarlak bir metal parçadır.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Jan Jan: Kıpırdadıkça farklı renklerde parlayan kumaş çeşididir.

    Stor Çeşitleri: Sun screen kumaş stor,polyester kumaş stor,pamuklu kumaş stor,keten kumaş stor,şantug kumaş stor,işlemeli stor perde,etek oymalı stor perde,etek kesimli stor perde,saçaklı stor perde, yaylı stor perde,zincirli stor perde,bayrak stor perde,ev sineması stor perde,dijital baskı stor perde,kasalı stor perde,zebra stor perde

    Saçak: 1- Perdelerin, döşemelik kumaşların, yatak veya masa örtülerinin kenarlarına dikilen süslü iplik salkımlardır. 2- Farklı içerikte iplerden yapılmış perde süslemeleri.

    Kadife: Kadife kumaşın pek çok çeşidi bulunuyor. Koton, ipek, yün ve keten kadifeler gibi.. Motiflerine göre farklı biçimlere de sahip olanları bulunuyor. Kullanımı: koltuklar, duvar kaplamaları, perdeler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü