Eğitim Sitesi

Fobik Nevroz Nedir? Fobik Nevroz Hakkında Kısaca Bilgi

Fobik Nevroz Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Fobik Nevroz:

Gerçekte hiçbir tehlike olmadığı halde mantık dışı duyulan korkulardır. Örneğin, yükseklikten, kapalı yerlerde kalmaktan, asansörden, kalabalıktan, karşı cinsten korkmak fobik nevroz örnekleridir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Erdem: 1- Ahlak felsefesinin övdüğü ve ön plana çıkardığı iyilik, dürüstlük, doğruluk, alçakgönüllülük, adalet gibi ahlaki değerler. (Ahlak felsefesinin kurucusu Sokrates, erdemin bir bilgi işi olduğunu, insanın erdeme eğitim yoluyla elde edeceği bilgilerle ulaşabileceğini savunmuştur. Aristoteles'e göre ise erdem, her türlü aşırılıkların ortasındadır. Erdemli kişi her zaman doğru olan orta bir yolu bulabilendir.) 2- İyiyi yapmaya yönelmedir. Ahlaki bakımdan sürekli iyi olma eğilimidir. 3- İradenin ahlak açısından iyi olana yönelmesi. 4- İnsanın ahlaki yetkinliği, fazilet.

    Akılcı görüş (rasyonalizm): Bilginin akıl yoluyla elde edilebileceğini savunan görüş.

    Görelilik(Relativite): Kişiden kişiye,yerden yere,durumdan duruma değişme durumu.Başka şeye göre olma.

    Engellenme: 1- Elde etmek istediğimiz bir nesneye, ulaşmak istediğimiz belirli bir amaca varmamız engellendiğinde ya da bir gereksinmemizin giderilmesi önlendiğinde, duyduğumuz olumsuz duyguya engellenme denir. 2- Canlının amaca yönelik güdülenmiş davranışının durdurulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü