Eğitim Sitesi

Eskalasyon Nedir? Eskalasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Eskalasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Eskalasyon:

Yüksek enflasyon nedeniyle girdi fiyatlarında görülen hızlı artışların sabit birim fiyatlarla ihalenin gerçekleştirilmesini engellediği için başvurulan bir yol. Eskalasyon, fiyat farkı anlamında da kullanılmakta.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Eskalasyon:

Adım adım yükselme (savaş)

 

İnşaat Terimi Olarak Eskalasyon:

Yüksek enflasyon nedeniyle girdi fiyatlarında görülen hızlı artışların sabit birim fiyatlarla ihalenin gerçekleştirilmesini engellediği için başvurulan bir yol. Eskalasyon fiyat farkı anlamında kullanılmaktadır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Banliyö: Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme. Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

    Gelir: Hasılat. Genellikle varlık veya hizmet satışlarından, faiz, kira v.b' den elde edilen nakit veya diğer aktiflerin brüt tutarı.

    Orto Foto Haritaları: Arazinin yükseklik farklarından ve resim alımındaki eğikliklerden dolayı oluşan hataların, diferansiyel olarak düzeltilmesi ile istenen harita ölçeğine getirilen fotoğrafik görüntünün üzerine grid çizgileri, kenar bilgileri ve yükseklik eğrileri gibi diğer bilgilerin eklenmesi ile elde edilen fotoğraf görünümündeki haritalar.

    Memur: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, devletin, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevleri kamu erkini kullanarak yerine getirenler veya bu kuruluşlarda strateji ve genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim işlerinde görevli ve yetkili olanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü