Eğitim Sitesi

DSL (Digital Subscribe Line) Nedir? DSL (Digital Subscribe Line) Hakkında Kısaca Bilgi

DSL (Digital Subscribe Line) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak DSL (Digital Subscribe Line):

Normal telefon hatları üzerinden verilerin yüksek bant genişliklerinde iletilmesini sağlayan teknolojidir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Anti-alising: Grafik görüntüde alising ortaya çıkmasını azaltan bir görüntü-işlem tekniği. Köşelerin keskinliğini azaltarak, daha yumuşak görünmelerini sağlar.

    TAG (TAKI): HTML'de dökümana biçim vermek için kullanılan etiketlerdir. Kaynak içinde kolayca fark edilirler çünkü her zaman "<" ve ">" işaretleri arasına yazılırlar. İki bilgisayar arasındaki kişilerin gerçek zamanda konuşmalarına izin veren bir protokol. Internet Bağlantılı Sohbet (Internet Relay Chat).

    HTML: Açılımı: (HyperText Markup Language) Zengin metin işaretleme dili anlamına gelmektedir. Web dünyasının bilgi görüntülemekte kullandığı dosya formatıdır. HTML sayfaları kullanarak metinler değişik şekillerde ekrana getirilebilir, sayfalara resim ve ses eklenebilir. Web sayfası yaparken kullanılan İnternet yazılım dili tipidir.

    Anonymous FTP: Her internet kullanıcısının dosya transferi yapabileceği FTP siteleridir. Buraya bir ftp programı ile bağlanıyorsanız, username (kullanıcı adı) bölümüne anonymous, şifre bölümüne de e-mail adresinizi yazmalısınız.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü