Eğitim Sitesi

Tapu Tahsis Belgesi Nedir? Tapu Tahsis Belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Tapu Tahsis Belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tapu Tahsis Belgesi:

İmar Ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler Ve 6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmemesi Hk.Kanunun 10. maddesinde göre; hazine, belediye, il özel idaresine ait veya Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ettiği arsa veya araziler üzerinde, gecekondu sahiplerince yapılmış yapılara, yine aynı kanunun 12 nci madde hükümlerine göre tespit ettirildikten sonra, kayıt maliki kamu kuruluşlarınca bu yer hak sahibine tahsis edilen ve bu tahsisin yapıldığı tapu sicilinin beyanlar hanesinde gösterilerek ilgiline verilen, hak sahibi olduğunu gösterir belge.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tapu Tahsis Belgesi:

İmar affı çalışmaları sonucunda tapu kütüğünün beyanlar sütununa kaydedilerek, gecekondu hak sahiplerine verilen ıslah imar planı yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil edecek olan belgedir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Toprak Örtüsü: Rüzgar ve suyun yol açtığı toprak erozyonunu azaltmak amacıyla yetiştirilen bitkiler.

    Betonarme Demiri: Betonarmede donatı olarak kullanılan çubuk halindeki çelik, beton çeliği.

    Çayır: Taban suyunun yüksek bulunduğu veya sulanabilen yerlerde biçilmeye elverişli, yem üretilen ve genellikle kuru ot üretimi için kullanılan yer.

    Tasma: Sahipli hayvanları kayıt altına alarak, kontrollerinin düzenli yapılmasını sağlamak amacıyla hayvanlara verilen kimlik, takılan üzengi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü