Eğitim Sitesi

Korpus Luteum Nedir? Korpus Luteum Hakkında Kısaca Bilgi

Korpus Luteum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Korpus Luteum:

Olgunlaşan ve yumurtayı atan ovaryumda, ovaryum folikül hücreleri tarafından oluşturulan sarı renkli bezdir. Yumurtlamadan sonra folikülden oluşmuş bir yapı; bu yapı, hamileliğin sürdürülmesi için önemli olan hormonlar üretir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    ATP: 1-Canlılarda enerji ihtiyacı için kullanılan ve parçalandığında 7000 kal. ısı açığa çıkaran biyokimyasal bir molekül. 2-Ekzergonik tepkimelerde açığa çıkan enerjiyi depolayan, endergonik tepkimeler için enerji aktarımını sağlayan molekül. 3-Adenozin trifosfat

    Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir. 2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir. 3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü. 4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

    Eozin: Doku kesitlerinin boyanmasında kullanılan kırmızı-kahverengi, asidik bir boya.

    Sistem: Organlar bir araya gelerek sistemleri oluşturur. Örnek : Sindirim sistemi, Solunum sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü