Kabile Nedir? Kabile Hakkında Kısaca Bilgi

Kabile Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kabile:
Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kabile:
1- Ortak bir atadan türediklerine, birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan, toplumsal ve ekonomik ilişkilerini geleneksel olarak uygulayan topluluk, boy.

2- İnsan toplulukları sınıflandırmasında obadan büyük şeflikten küçük olan; genelde hiyerarşinin oluşmamış olduğu ama kararların en bilgelere danışılarak alındığı en fazla bir iki yüz kişilik topluluk, soy, klan.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kabile:
Boy, klan.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kabile:
Ortak bir atadan türediklerine inanılan geleneksel topluluk.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kabile:
Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Kent Devleti (Site-Polis): En ilkel ve ilk devlet örgütlenmesidir. Tunç çağından itibaren örgütlenmeye başlamıştır. Bir kentin kendi başına, tüm kurum ve kurul

Manda: 1- Yabancı bir devletin güdümü altına girmek, egemenlik kaybı. 2- Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bazı az gelişmiş ülkeleri kendi kendilerini yönet

Barbar: 1-Uygarlaşmamış. 2-Romalıların, Roma İmparatorluğu sınırları dışındaki kavimlere verdikleri isim.

Memorandum: Bir devletin başka bir devlete siyasal bir sorunla ilgili olarak gönderdiği uyarı yazısıdır. Diplomatik bir notadır.

Ehram: Mısır firavunlarının piramit biçimindeki mezarlarına verilen ortak ad, piramit.

Sancak: Osmanlılarda; Eyalet ile Kaza arasında kalan idari birim.