Dış Ticaret Dengesi Nedir? Dış Ticaret Dengesi Hakkında Kısaca Bilgi

Dış Ticaret Dengesi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Dış Ticaret Dengesi:
Yurt içinde yerleşik kişiler ile yurt dışında yerleşik kişiler arasında gerçekleştirilen ve gümrüklerden geçen mal ihracat ve ithalat tutarları arasındaki farkı ifade eder. İhracatın ithalattan fazla olması durumunda dış ticaret fazlası, tersi durumda dış ticaret açığı oluşur. (Foreign Trade Balance)

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Euro Bonolar (Eurobonds): Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir.

Piyasa Değeri: Menkul kıymetin, piyasada o gün itibariyle geçerli olan vadeye kadar getirisine göre hesaplanan fiyatıdır.

Destek Alımı: Yerli mal ve hizmet üreticilerinin yabancı şirketlerle rekabet etme yeteneklerini güçlendirmeleri amacıyla hükümet tarafından sağlanan dolaylı ya da d

Pip: Döviz piyasasında herhangi bir kurun değerindeki en küçük oynamaya verilen birimin adıdır.

İmprinter: İş yerlerinin, kredi kartı uygulamasında kullandığı mekanik cihaz. İş yeri bu cihazı kullanarak, kredi kartının ön yüzündeki kart bilgilerini satış be

Ortalama Teminat: Üçer aylık hesaplama dönemlerinde tüm Borsa üyeleri için hesaplanan oransal teminat tutarlarının basit ortalamasıdır.