Çanta tipi yemlik Nedir? Çanta tipi yemlik Hakkında Kısaca Bilgi

Çanta tipi yemlik Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Çanta tipi yemlik:
Üst ölçüsü standart çerçeve ölçülerinde olup, içerisine arılar için hazırlanan sıvı veya katı yemleri vermek için, arıların bulunduğu çerçevelerin yanına konularak kullanılan plastik yemlik.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Kireç hastalığı: Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Tüm mantarlar gibi nemli ortamları sever. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış ol

Ana arının kanadını kesmek: Ana arının kovanı terk etmemesi veya kovanı terk etse de uzağa uçamaması için, ana arının bir kanadının yarısının kesilmesi.

Akrabalı yetiştirme: Bir arılıkta uzun süre aynı kovandan veya aynı hattan gelen arılardan çok sayıda ana arı üretilmesi veya üretilen ana arıların, suni dölleme yöntemiyl

Kıbrıs arısı: Ana vatanı Kıbrıs olan ve çok eski yıllardan beri bilinen, sarı renkli, hırçın ve sokucu bir genotip. (Apis mellifera cypria)

Konaklama kapasitesi: Bir bölgede flora ve ekolojik şartlar dikkate alınarak, mevcut kolonilerin verimini düşürmeden, birim alanda bulundurulabilecek arılı kovan miktarı.

Transfer kaşığı (tığı): Ana arı veya arı sütü üretiminde kurtçukları petek gözünden, ana arı yüksüklerine aktarmak için kullanılan alet.