Eğitim Sitesi

Zoofili Nedir? Zoofili Hakkında Kısaca Bilgi

Zoofili Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Zoofili:

Hayvanlara karşı aşırı düşkünlükle belirlenen hafif bir duygulanım bozukluğu. Genellikle aşırı duygusal, destek konusunda saplantılı ve normal yoldan bu desteği sağlayamamış kişilerde görülür.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Şarbon: Çeşitli hayvanlarda, özellikle koyun ve sığırlarda görülen, deri veya mukoza yoluyla insana bulaşan, bulaştığı yerde kara bir çıban yapan tehlikeli hastalık, karakabarcık, karayanık, yanıkara.

    Favizm: G-6PD (glukoz-6-fosfat dehidrogenaz) eksikliği olan bazı kişilerde bakla yenildiğinde ağır seyirli bir hemolitik kriz oluşur. Sadece bir kısım hastada oluşması nedeniyle bakla ile oluşan hemolizin tek nedeninin enzim eksikliği olmadığı, genetik veya immünolojik başka faktörlerin de rolü olduğu düşünülmekte ise de kesin mekanizma açıklanamamıştır. Favizm oluşumu G-6PD Akdeniz tipinde sık görülür.

    Alerji Testi: Alerjik kişilerin özel olarak hangi alerjene karşı reaksiyon verdiğini tespit etmek amacıyla yapılan testlerdir. Alerjik hastalıkların tanısında kullanılan çeşitli alerji testleri vardır. Bunların en sık başvurulan ve en güvenilir olanı cilt testleri olup daha az oranda hastadan kan alınarak da allerji testleri yapılır.

    Polimenore: Anormal adet düzeninde <21 günde bir kanama. Kanama miktarı normal olup 21 günden az aralıklarla âdet görülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü