Eğitim Sitesi

Zemin Nedir? Zemin Hakkında Kısaca Bilgi

Zemin Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Zemin:

Yeryüzünün yüzeyi. Okyanusların tabanı. Bir yapı temellerinin oturtulduğu yer. Yatay katmanların altındaki(tortul katmanlar) yerli kaya.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Zemin:

Taban, döşeme, yer.

 

Sanat Terimi Olarak Zemin:

Resim sanatında genel olarak pano, tuval ya da benzeri bir zemin anlamında kullanılsa da teknik açıdan zeminin boyaya hazırlanmasıdır. Amaç, boya ile zemini ayırarak emiciliğini azaltmak ve boyaların parlaklığını sağlamaktır. Astarla karıştırılmaması gereken zeminin hazırlanmasında farklı malzemeler kullanılır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Zemin:

Taban, döşeme, yer.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Zemin:

Taban, döşeme, yer.

 

İnşaat Terimi Olarak Zemin:

1.Üzerinde desenler bulunan bir şeyin asıl yüzeyi.

2. Diplik.

3. Yeryüzü, yer; temelin oturduğu yüzey.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İzohips (Eş Yükselti Eğrisi): Deniz seviyesi ve deniz seviyesinden itibaren aynı yükseklikteki noktaları birleştiren kapalı eğrilere izohips ya da eş yükselti eğrisi denir.

    Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti): Ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek için 1919 yılında kurulan bir uluslar arası kuruluştur.

    Boyun: 1. İki yüksek yer (tepe ya da dağ) ya da iki alçak yer (çukur) arasında kalan yere boyun denir. 2. Birbirine ters yönde açılmış iki akarsu vadisinin en yüksek, iki doruk arasındaki alanın en alçak yerine boyun denir. Buralara bel yada geçit de denir.

    Konsorsiyum: İki veya daha fazla tüzel kişinin bir araya gelerek, belirli bir proje ile ilgili olarak birlikte hareket etmek için, oluşturdukları şirket niteliğindeki yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü