Eğitim Sitesi

Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) Nedir? Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) Hakkında Kısaca Bilgi

Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti):

Ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek için 1919 yılında kurulan bir uluslar arası kuruluştur.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan ormanlar.

    Eğim: 1- İki nokta arasındaki yatay mesafenin, yükselti farkına oranı. Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik ayrılığı Bu değer, en çok, belirli bir uzaklıktaki yükseklik farkı ile ifade edilir Sözgelişi, 100 metrede 2 metrelik yükseklik farkı için % 2 yüzde iki denir. 1.000 metrede 20 metrelik yükseklik farkı için % binde yirmi denir. İniş, Aklan 2- Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik farkının, bu iki nokta arasındaki uzaklığa oranı. 3- Eğik bir katmanın yatay bir düzlemle yaptığı açının ölçüsüdür. (Eğim yüzde (%) ya da binde (‰) işaretleri ile gösterilir.)

    İletişim: Bir yerden, bir kişiden, bir makineden bir başkasına, herhangi bir ortamdan yararlanarak bilgi gönderme işlemidir.

    Karibu: Alaska bölgesinde bulunan bir tür geyik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü