Eğitim Sitesi

Zabıt Defteri Nedir? Zabıt Defteri Hakkında Kısaca Bilgi

Zabıt Defteri Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Zabıt Defteri:

Eski hukukta, tapu sicili gibi kullanılan defter.

 

Hukuk Terimi Olarak Zabıt Defteri:

Eski hukukta, tapu sicili gibi kullanılan defter.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Zabıt Defteri:

Kadastrosu yapılmamış taşınmaz malların kaydedildiği ve üzerinde kurulacak hakların takip edildiği defterdir. Kadastro gören yerlerde bu defterin yerini tapu kütükleri almaktadır. Zabıt defterlerinde taşınmazların hudutları "Doğusu:..., batısı:..., kuzeyi:...,güneyi:...” şeklinde gösterilir. Her taşınmaz mal için ayrı bir sayfa ayrılmayıp, her işlem bir sıraya kaydedilir ve her işlemin evrakı ay ve gün belirtilerek bir zarf içinde saklanır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Gıda Katkı Maddeleri: Gıda maddelerine dayanıklılık, çekicilik, kıvam, tat yada hazırlama kolaylığı sağlamak için, hazırlanmaları ya da işlenmeleri sırasında özellikle katılan maddeler.

    Kent Planlaması: Kentsel bir alanın fiziksel altyapı, konut ve ulaşım, toprak kullanımı, kentsel büyüme de dahil, çeşitli öğelerinin planlanması süreci.

    Yer Altı Su Düzeyi: Taban yatağında biriken yer altı suyunun düzeyi.

    Hayvan Kesimi Muayene ve Denetleme Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde, belediyelerce veya yetkili mercilerce verilen izne dayanılarak özel kişi ve kuruluşlarca tesis edilen mezbaha ve kenarlarda kesilen hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayenesi veya belediye sınırları ve mücavir alanlar dışında kesilmiş olup da belediye sınırı içinde satışa arz edilecek etlerin sağlık bakımından muayene ve denetlenmesi karşılığı alınan bedel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü