Eğitim Sitesi

Yuvarlanma Hareketi Nedir? Yuvarlanma Hareketi Hakkında Kısaca Bilgi

Yuvarlanma Hareketi Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Yuvarlanma Hareketi:

Bir aracın tekerleği dönmeye başladığında, araba da bulunduğu noktadan harekete geçerek ilerlemektedir. Öteleme ve dönme hareketini aynı anda yapan cisimlerin yaptığı harekete dönerek öteleme ya da yuvarlanma hareketi denir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Halka sabiti: Birim uzunluğundaki halkaları bir arada tutan kuvvet. Metre başına Newton olarak birimlendirilir.

    Devre elemanları: DC ve AC elektrik devrelerinde kullanılan elemanlar pasif ve aktif olarak ikiye ayrılırlar.**Pasif devre elemanları; enerji ve elektromotor kuvvetleri olmayan ,ancak gerilim uygulandığında geçen akim sonucunda enerji harcayan veya depolayan elemanlardır.Bunlar direnç,bobin ve kondansatörlerdir.**Aktif devre elemanları Akümülatör,pil ve jeneratör enerji üreten;amplifikatör ise enerji seviyesini yükselten aktif elemanlara örnek verilebilir.

    Atom: Bir elementin tüm özelliklerini taşıyan en küçük birim elemanı. Atom bir çekirdek ve onu çevreleyen elektron bulutundan oluşur.

    Girişim: 1. Farklı kaynaklardan çıkan dalgaların aynı anda aynı noktada oluşturdukları olay, dalgaların üst üste gelmesi. 2. İki veya daha çok dalga hareketinin, aynı anda aynı noktaya gelmesiyle birbirini yok edebilmesi veya kuvvetlendirebilmesi olayıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü